Annonce 1

Amerikanske forskere udvikler 20 kW trådløst ladesystem til elbiler

Annonce 15

Fra Ingeniøren:

Trådløs opladning af elbiler lider normalt under store tab, men nu har forskere ved Oak Ridge National Laboratory i Tennessee udviklet en 20 kW-lader med et tab på blot ti procent.

Hvis elbiler skal udbredes, skal opladningen være hurtig og nem. Det er det generelle rationale bag udviklingen af hurtigladere og trådløse opladere, hvor man altså slipper for at sætte et kabel i bilen.

De to teknikker har dog været vanskelige at kombinere, da trådløse opladere normalt er forbundet med relativt store tab. Det skyldes blandt andet, at de to spoler, én i gulvet og én i bilen, skal være meget tæt på hinanden for at være så effektive som muligt, og at det kun er muligt at overføre el-energi, når den optræder som vekselstrøm, hvilket har givet anledning til ekstra tab i effektelektronik.

Læs artiklen her

Annonce 16