Annonce 1

Skatter og afgifter skjuler lave elpriser for forbrugerne

Annonce 15

Fra Dansk Energi

Danskerne betaler mindre for strøm end tyskerne og hollænderne. Alligevel tror omtrent halvdelen af danskerne, at strøm er dyrere i Danmark end i Sverige, Tyskland og Holland, når man ser på prisen fratrukket skatter og afgifter.

Næsten halvdelen af danskerne tror, at el er dyrere her i landet end i vores nabolande Sverige og Tyskland. Det viser en undersøgelse fra Userneeds. Her er over 1.000 danskere i begyndelsen af 2016 blevet spurgt, om de tror, det er dyrest at købe en kilowatttime i Danmark, Sverige, Holland eller Tyskland, når man ikke medregner skatter og afgifter. 45 procent tror, at den danske elpris er højest, men det er ikke rigtigt.

Mens en dansk kilowatttime i gennemsnit koster 34 øre, så skal en tysker nemlig betale 57 øre, og en hollænder skal af med 55 øre for den samme vare. I Sverige koster en kilowatttime 33 øre, viser tal fra 2014 fra Eurelectric.

Læs artiklen her

Annonce 16