Annonce 1

Opråb: Danmarks elforbrug er for lavt – og det kan true grøn omstilling

Annonce 15

Fra politiko.dk

Det danske samfund skal bruge markant mere strøm i fremtiden, hvis den grønne omstilling skal blive en succes, lyder opråbet fra bl.a. Vestas og Dansk Energi. Alternativet er en grøn industri lænket til offentlig støtte, lyder bekymringen. Regeringen anerkender problemet, men gør samtidig gældende, at det er dyrt og svært at løse.
2

i har været vant til »Sluk lyset«-kampagner. Opfordringer til at spare på strømmen. I hvert fald hvis man ville yde sit beskedne bidrag til, at verden blev lidt mere grøn at leve i.

Sådan var det nemlig i mange år: Strøm var sort, for strøm var noget, der i al væsentlighed blev produceret ved hjælp af olie og gas. Og derfor var strøm også noget, vi gerne ville have mindre af.

Men over de sidste ti-15 år er det billede blevet vendt fuldstændig på hovedet i takt med, at den grønne omstilling af Danmarks energiforsyning er blevet mere og mere forgrenet. I 2000 kom kun cirka 20 procent af strømmen fra grøn energi, mens det tal i 2020 vil være 80 procent ifølge Dansk Energi.

Annonce 16