Annonce 1

Batteri skal hjælpe elnettet i ny københavnsk bydel

Annonce 15

Fra Ingeniøren:

Udglatning af effektspidser bliver hovedopgaven for det batteri, Dong Energys elnetselskab Radius har bestilt til Københavns Nordhavn. Men også hurtigopladning af elbiler og udbalancering af lokalt produceret vedvarende energi skal give Radius erfaringer til fremtidens elnet.

Hver vinter er der tidspunkter, hvor det danske elnet er så hårdt belastet, at det er oppe at snuse til den maksimale kapacitet. Nogle gange er det bare nogle få timer, men det er lige netop de få timer, som gør udbygningen af nettet ekstra dyr.

Men i den nye bydel Nordhavn i København, vil Dong Energys elnetselskab Radius, ved hjælp af et lithium-ion-batteri undersøge, hvordan det er muligt at reducere antallet af timer med stort træk fra det centrale elnet – også kaldet peak shaving. På den måde vil det nemlig være muligt at gøre kabler, transformere og andet elektrisk udstyr mindre og dermed billigere, forklarer Daniel Sandermann Jensen, der er senior strategisk analytiker hos Radius og har været med til at projektere batteriet

Læs artiklen her

Annonce 16