Annonce 1

Selvforsynet med el? Løsningen lurer lige om hjørnet

Annonce 15

Fra Berlinske Business

Foreningen af Danske Solcelleejere har været medvirkende i en artikel i Berlinske Business.

dreamstime_18780164

Energieksperter er enige: Snart vil der være flere solcelleanlæg med tilsluttede batterier i danske husstande. Bagsiden af den udvikling er, at hybridanlæggene, som de hedder, risikerer at slå et større hul i statskassen.

Solceller på taget, et batteri i bryggerset og en billigere elregning. Det er en kombination, som stadig flere danskere har fået øjnene op for, og det mærker Aarhusianske Viva Energi. Her har man siden begyndelsen af 2014 solgt 1.200 hybridanlæg, hvor solcellestrøm kan lagres i et medfølgende batteri. Heraf er cirka halvdelen tilkoblet elnettet.

»Interessen er bestemt stigende, og generelt mærker vi stor efterspørgsel på solcelle­anlæg fra både fra private og erhvervslivet. Mange synes, det er interessant at få et batteri også,« siger salgschef i Viva Energi, Rasmus Andersen. Han vurderer, at et hybrid­anlæg, der koster i underkanten af 62.000 kroner, kan give et årligt afkast på ti procent.

Læs artiklen her

 

Annonce 16