Annonce 1

Sådan fandt hollandske forskere graverende elmåler-fejl

Annonce 15

Fra ingeniøren:

Et halvt års eksperimenter på ni forskellige målere ligger bag de opsigtsvækkende resultater fra hollandske forskere, der afslørede målefejl på digitale elmålere på op til 582 pct.

Den opsigtsvækkende elmåler-undersøgelse, der i sidste uge konkluderede, at digitale elmålere kan vise op til 582 procent forkert, er baseret på realistiske scenarier, fastholder de hollandske forskere bag undersøgelsen.

Forsøgene blev udført på ni elmålere, der benytter tre forskellige teknologier til at måle forbruget. Målerne var fra forskellige fabrikanter, og der var både enkelt- og trefasede målere mellem de ni målere. Forskerne målte derfor kun på en enkelt fase, fremgår det af deres forskningsartikel, der er publiceret i IEEE Compatability Magazine.

Selv om det ifølge forskerne på University of Twente var svært at få fat på målere, der kunne bruges i forsøget, vurderer de selv, at de ni målere er repræsentative for de målere, der er installeret i de hollandske hjem. Fordi forskerne kun havde adgang til ni målere, har de valgt at skåne fabrikanterne af de ni målere, oplyser en af forskerne bag undersøgelsen, Cees Keyer fra University of Twente.

Læs artiklen her

 

Læs tidligere artikler:
Elselskaber om fejl på målere: Det kan løses med softwareopdatering
Nye elmålere måler op til 582 procent for højt

 

 

 

Tidligere indlæg

Annonce 16