Annonce 1

Elselskaber om fejl på målere: Det kan løses med softwareopdatering

Annonce 15

Fra Ingeniøren:

Fejl, der fik hollandske elmålere til at vise mere end 500 procent forkert, sker ikke ved normalt forbrug, siger danske elselskaber. De afviser at have oplevet problemet, selv om de har målere med samme teknologi.

Forskning fra Holland viste i sidste uge, at nogle digitale elmålere kan vise forbrug, der er op til 582 procent for højt. Ingen danske målere indgik i testen, men en række danske målere har risiko for at opleve samme problem, bekræfter Dansk Energi. I danske målere har fejlen dog været modsat – at målerne viste et for lavt forbrug, og det er aldrig sket i praksis, mener elselskaber.

»Der er sat en del af den type målere op før 2011, hvor vi først blev opmærksomme på problemet. Nogle er udskiftet i dag, men andre er stadig i brug,« bekræfter forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi Jørgen S. Christensen.

Allerede i 2011 blev Dansk Energi og Sikkerhedsstyrelsen opmærksomme på, at elmålere, der benytter sig af såkaldte Rogowski-spoler, kan vise forkerte værdier, når de udsættes for helt særlige typer elforbrug.

Læs artiklen her.

Annonce 16