Annonce 1

Solcelle lovforslag slukker for solceller på lejeboliger

Annonce 15

Fra Ingeniøren

Beboere i udlejningsejendomme er tilsyneladende dem, der skal droppe udbygningen med solceller, selvom de var blevet lovet noget andet. Dybt problematisk, fordi forslaget ikke tager fat på det egentlige problem, siger socialdemokraterne.

Regeringens nye forslag om at droppe timeafregning af strøm fra solcelle anlæg over 6 kW vil først og fremmest gå ud over lejere i almene og private udlejningsejendomme, mens erhvervsejede, kommunale og private solcelleanlæg stort set ikke får forringet deres nuværende og fremtidige business-case.

Netop konsekvensen for solcelleanlæg på lejeboliger er slet ikke beskrevet i lovforslaget, mens det fremgår, at forringelsen for erhvervsejede og kommunale anlæg befinder sig i peanutklassen – meget langt fra de 100 mio. kr. om året, som lovforslaget sigter på at kunne kradse ind i afgifter.

Annonce 16