Annonce 1

Ny rapport: Investorer tør ikke sætte deres penge i energiteknologi

Annonce 15

Fra Ingeniøren

Danmarks otte styrkepositioner indenfor energiteknologi trues af mangel på privat kapital, der ikke orker at arbejde med lange og kapitaltunge udviklingsforløb – samtidig med at de offentlige forskningsinvesteringer falder.

Danmark har stærke styrkepositioner indenfor otte forskellige energiteknologi-områder. Men vi får vanskeligt ved at fastholde og udvikle vores førerposition indenfor disse områder, fordi der mangler kapital til yderligere forskning, udvikling og demonstration.

Det skyldes, at risikovillig kapital ikke gider røre ved lange og kapitaltunge udviklingsprocesser indenfor energi-teknologi – samtidig med at der er nedgang i offentlige midler til energiområdet.

Det konkluderer en ny rapport fra Deloitte – bestilt af IDA, Dansk Industri Energi og Dansk Energi.

Ifølge rapporten giver investorerne op af tre årsager: For det første fordi der er politisk usikkerhed omkring mål og støtteordninger. For det andet fordi teknologi-projekterne er for uigennemskuelige til at investorerne kan afdække risici og usikkerheder. Og for det tredje fordi der mangler forretnings- og finansieringsmodeller, som investorerne kan relatere sig til og samarbejde om, når det gælder langsigtede, teknisk komplicerede og kapitaltunge teknologier.

Læs aresten af artiklen her

 

Annonce 16