Annonce 1

Roskilde-madbod benytter elbil som powerbank

Annonce 15

Fra Ingeniøren

DTU-studerende tester under Roskilde Festival, om elbiler kan erstatte dieselgeneratorer og gøre festivalens strømforbrug mere grønt.

Har du nogensinde tænkt på, at en elbil også kan fungere som en stor powerbank?

Lige nu tester fem DTU-studerende, om elbiler kan levere strøm til madboder og dermed erstatte forurenende dieselgenerator på Roskilde Festival, der ellers oser derudaf, når elnettet er spidsbelastet.

Team ’Cleaner Energy Source’ har lånt to nye elbiler af Nissan med 30-kWh-batterier og forbundet kablerne til madboden.

I hele åbningstiden står elbilen klar til at træde til med strøm, om natten køres elbilen udenfor og lades op ved en hurtigoplader på 40-50 minutter (som dog under festivalen står ved siden af bilen), og så tilbage igen på festivalpladsen. Og ifølge de studerende er der store perspektiver i elbiler for festivalen, der år for år forsøger at fremme nye miljøvenlige metoder.

Læs resten af artiklen her

Annonce 16