Annonce 1

Solcelleejere vil klage til ombudsmanden i sag om løftebrud og millionregninger

Annonce 15

Fra Finans

Foreningen Danske Solcelleejere erklærer nu klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) åben krig.

Et fem år gammelt løfte fra Christiansborg til 85.000 solcelleejere bliver nu en sag for Folketingets Ombudsmand.

I foreningen er man så træt af, at et politisk flertal med ministeren i front åbenbart ikke har tænkt sig at foretage sig noget i forhold til en truende millionregning til ejere af solceller, at man nu vil klage til ombudsmanden.

»Vi har svært ved at se andet, end at Lars Christian Lilleholt er bevidst om, at det, der foregår, er et regulært løftebrud over for 85.000 solcelleejere. Men ministeren er åbenbart ligeglad. Derfor vil vi nu gå til Folketingets Ombudsmand,« siger formand Michael Hvitfeldt.

Det er sådan set ligegyldigt, om man kalder det et teknisk indgreb.
For almindelige borgere vil en forringelse blive opfattet som lovgivning med tilbagevirkende kraft.

Brian Vad Mathiesen, professor ved Aalborg Universitet

Meldingen er udløst af, at statsejede Energinet arbejder på at tvangsflytte 85.000 solcelleejere over på nye afregningsregler. Et skifte som for 82.000 af ejerne vil betyde en årlig ekstraregning på anslået 20-25 mio. kr.

Millionregningen står i skærende kontrast til et løfte afgivet i november 2012, da et rødglødende solcellemarked fik et politisk flertal til at indføre nye og mindre gunstige regler for fremtidige ejere af solceller.

Vi har svært ved at se andet, end at Lars Christian Lilleholt er bevidst om,
at det, der foregår, er et regulært løftebrud overfor 85.000 solcelleejere.

Michael Hvitfeldt, formand for Danske Solcelleejere

Læs artiklen her

Annonce 16