Annonce 1

Forskere bag stort energiprojekt: Overset fleksibilitet kan sikre den grønne omstilling

Annonce 15

Fra Ingeniøren:

Det er en myte, at potentialet i fleksibelt elforbrug er lille, mener en gruppe forskere. Ny afgiftsmodel skal åbne for oversete potentialer.

Vandværker og rensningsanlæg kan udskyde pumpearbejdet til om natten. Supermarkeders køle- og fryseanlæg kan forskyde deres samlede, store elforbrug mellem en halv og to timer. Og bygninger kan holde varmen i 5-15 timer.

Det er tre eksempler på fleksibelt elforbrug, der kan fungere som virtuelt energilager ved brug af digitale løsninger og styringsmodeller.

Eksemplerne er hentet fra projekter under Cities, som er et stort danskledet forskningsprojekt med 30 deltagere, som siden 2014 har set på, hvordan man kan forudsige, styre og optimere samspillet i fremtidens integrerede energisystem ved brug af avanceret dataanalyse, beslutningsprocesanalyse, planlægning, grafiske informationssystemer og modellering via matematiske og statistiske metoder.

Læs artiklen her

Annonce 16