Annonce 1

Sådan gik svensk ingeniør off grid med sol og brint

Annonce 15

Fra Ingeniøren:

Hans-Olof Nilsson kunne være gået på pension. I stedet byggede han et selvforsynende off grid-hus, der kører på sol og brint. Nu banker energibranchen på for at gøre hans idé til forretning.    

Hans-Olof Nilsson har venlige blå øjne og et tillidsvækkende udseende. Han er typen, man ville føle sig tryg ved at invitere indenfor, hvis husstandens elektriske apparater skulle repareres – og med hans baggrund ville han nok heller ikke have svært ved at fikse en vaskemaskine eller en mikrobølgeovn:

Han er uddannet tele- og elektroingeniør, har drevet og ejet et vindmølleselskab og har i dag sit eget konsulentfirma, der er specialiseret i vedvarende energiløsninger.

Han har også en alder, så han kunne være gået på pension, men det er han langtfra – og hans seneste projekt går noget videre end at fikse hårde hvidevarer: en 500 kvadratmeter stor villa i Agnesberg, 10 kilometer uden for Gøteborg, designet og bygget fra grunden til at være 100 procent selvforsynende med energi og helt frakoblet det offent­lige forsyningsnet.

Læs artiklen her

Annonce 16