Annonce 1

Apples datacenter sluger strøm som mindst 175.000 familier

Annonce 15

Når Apples nye datacenter i Viborg er fuldt udbygget, vil det ifølge branchekilder årligt bruge 700 gigawatttimer strøm.

Når Apple fylder 166.000 kvadratmeter med it-udstyr i det kommende datacenter i Viborg, skal der et overordentligt tykt kabel ind over hegnet til at klare strømforsyningen. Derfor er placeringen også nøje udvalgt med bare fem kilometer til Danmarks største transformerstation i Tjele.

Apple og forhandlingsparterne i Viborg Kommune og Energinet.dk er temmelig lukkede og giver ikke data om, hvor meget el der årligt skal brændes af i datacentret. Ingeniøren har spurgt to fagfolk med erfaring i at opbygge og servicere datacentre, hvor meget strøm et datacenter i den størrelsesorden typisk vil bruge, når det er fuldt udbygget.

Læs artiklen her

Annonce 16

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.