Annonce 1

Solcelleanlæg leverer næsten lige så billig strøm som havmølleparker

Annonce 15

Solcelleanlæg er inden for de seneste fire-fem år faldet så kraftigt i pris, at prisen på solcellestrøm i dag kan matche prisen på strøm fra havmølleparker.

Det kraftige prisfald dokumenteres af flere internationale rapporter, ligesom spritnye erfaringer fra et VE-udbud i Storbritannien afslørede priser på solcellestrøm på helt ned til 51 øre pr. kWh, skriver Ingeniøren.

Under hjemlige forhold garanterer en erfaren leverandør, Gaia Solar, nu en solcelle-elpris på 40 øre pr. kWh fra et større anlæg. Omregnet til et samfundsøkonomisk perspektiv giver det stort set lige så billig strøm som den, vi får fra den nye havmøllepark Horns Rev 3, viser beregninger fra Ea Energianalyse.

Læs artiklen her

Annonce 16