Annonce 1

Solceller bliver langt billigere at producere

Annonce 15

Solceller falder 40 procent i produktionsudgifter indtil 2030. Klimaministeren venter billigere grøn energi.

Det bliver stadig billigere at producere energi på solcelleanlæg. Energistyrelsen regner med, at prisen falder godt 40 procent frem til 2030. Med langt lavere priser vil solcellerne fylde mere i fremtidens energisystem, vurderer Energistyrelsen i en ny analyse. Indtil 2050 ventes udgiften mere end halveret, når man producerer en kilowattime (kWh) strøm på et nyt, stort solcelleanlæg. Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) regner da også med billigere strøm fra solcellerne. Grøn energi koster stadig mindre. Vindkraftværket Horns Rev til søs kostede 32 procent mindre end det forrige anlæg, påpeger han.

Læs artiklen her

Annonce 16