Annonce 1

Den store solcellekrig fortsætter

Annonce 15

Kina vil købe norsk solcellegigant

Med et listigt opkøb ser ChemChina ud til at krybe uden om amerikansk straftold på kinesiske solceller. Kineserne er klar til sende fire milliarder efter et nyt kapitel i den store solcellekrig.

Den norske solcelleproducent REC Solar ASA kan være på vej på kinesiske hænder, efter det statsejede ChemChina mandag har afgivet et købstilbud på selskabet på 4,3 mia. danske kroner. Det skriver Bloomberg News.

Købstilbuddet kommer efter, at både amerikanske myndigheder og EU har indført straftold på kinesisk producerede solcellekomponenter på grund af beskyldninger om prisdumping. Fordi REC Solar har placeret produktionen i Singapore, så vil importen ikke blive forhindret af sanktioner.

Læs artiklen her

Annonce 16