Annonce 1

Første gang nogensinde: CO2-udledningen fra energisektoren stagnerer, selv om økonomien vokser

Annonce 15

Mange kinesiske kulkraftværker blev aldrig til noget. Det kan mærkes på CO2-udledningen, der for første gang stagnerer i et år med økonomisk vækst. Helt unikt, siger forsker.

For første gang nogensinde stagnerede verdens CO2-udledning fra energisektoren i 2014, mens verdensøkonomien var i fremgang. Afkoblingen mellem CO2-udledning i energisektoren og økonomisk vækst lader derfor til endelig at lykkes.

Så optimistisk er budskabet fra Det Internationale Energiagentur (IEA), der i sidste uge offentliggjorde foreløbige tal for energisektorens CO2-udledning i 2014. De viser, at energiproduktionen på verdensplan udledte 32,3 milliarder ton CO2 i 2014, hvilket svarer til udledningen i 2013.

Læs artikel her

Annonce 16