Annonce 1

EUDP åbner for ansøgninger til særpulje for bygningsintegrerede solceller

Annonce 15

Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) udbyder 5,6 mio. kr. til en særlig indsats for udvikling og demonstration inden for bygningsintegrerede solceller.
10. april 2015

I forlængelse af aftalen d. 26. juni 2013 mellem regeringen og Enhedslisten er der på Finansloven 2015 afsat 5,6 mio. kr. til en særlig indsats for at fremme bygningsintegrerede solceller. Indsatsen gennemføres som særpulje under Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP), og der åbnes nu for ansøgninger om støtte til samlede projekter om udvikling og/eller demonstration inden for bygningsintegrerede solceller.

Det samlede BIPV-program sigter mod billiggørelse og anvendelighed i byggeriet i 2 spor:

a)     Løsninger til eksisterende byggeri ved f.eks. renoveringer. Fokus bør her være integrerbarhed, dvs. arkitektonisk gode tilpasninger til eksisterende byggematerialer, herunder reproducerbare, montagenemme standardelementer, men ikke nødvendigvis standardstørrelser.

b)      Løsninger til nybyggeriet og større renoveringer i form af præfabrikerede tag- og facadeløsninger. Fokus bør være arkitektonisk tilfredsstillende multifunktionelle byggekomponenter, og skalerbarhed og udskiftelighed er ønskeligt for sådanne systemløsninger.

Læs artiklen her

Annonce 16