Annonce 1

Politikerne ødsler milliarder væk på dyr støtte til havvind

Annonce 15

Skulle den kommende Horns Rev 3-havvindmøllepark opstilles i Norge eller Sverige, ville den modtage langt færre støttekroner, viser beregninger fra energikonsulent Anders Plejdrup Houmøller, som mener, at politikerne skulle tage ved lære af naboernes system.

Den kommende 400 MW store Horns Rev 3-havvindmøllepark er flere gange blevet fremhævet som særdeles billig.

Vattenfalls vindende bud på en garanteret afregningspris over en årrække på 77 øre pr. kWh er således også langt billigere, end da Dong Energy i 2010 vandt kampen om Anholt-parken til en pris på hele 105,1 øre pr. kWh – noget, som senere vakte stor politisk kritik, og som man derfor var glade for at kunne gå markant under med Horns Rev 3.

Læs artiklen her

Annonce 16