Annonce 1

Kommuner og regioner står til store solcelle-ekstraregninger fra netselskab

Annonce 15

Uventet regning med tilbagevirkende kraft for brug af elnettet vækker harme og kommer helt bag på rådgiver. Nu rammer de nye tariffer virksomheder og risikerer at stoppe udbygningen af nye solcelleanlæg.

En ekstraregning på knap en halv million kroner om året fra det lokale netselskab.

Det kan for eksempel region Syddanmark, der har opsat 22 solcelleanlæg på regionens hospitaler, se frem til fra 2016, hvis et forslag fra Dansk Energi til nye nettariffer bliver godkendt af Energitilsynet.

Ifølge forslaget skal alle solcelleanlæg på over 50 kW fremover betale et såkaldt rådighedsbeløb til netselskabet, der dækker drift af elnettet. Tidligere betalte solcelle-anlægsejerne ikke noget til driften af elnettet.

Rådighedsbeløbet udmøntes som en fast tarif i størrelsesordenen 15 øre pr kWh af al den strøm som anlægget producerer – uanset om sygehuset bruger strømmen selv eller sender den ud på nettet.

Region Syddanmarks solcelleanlæg producerer tilsammen cirka 3,2 mio. kWh, hvilket giver en ekstraregning på 480.000 kroner årligt.

Løs artiklen her

Annonce 16