Annonce 1

Ny ekstraregning på vej til solcelleejere

Annonce 15

Alle solcelleejere skal nu betale for at kunne bruge elnettet.

Elselskaberne, der ejer elnettet, har længe kæmpet for at få lov til at opkræve de danske solcelleejere for at bruge elnettet. Og nu ser det ud til, at en fælles model for alle elselskaber er på vej.

Elselskabernes brancheforening, Dansk Energi, har lavet en model, hvor solcelleejere skal betale mellem 500 og 1.500 kr. om året for at have adgang til elnettet og for at solcellestrømmen bliver administreret.

Hidtil har ejerne af solcelleanlæg ikke betalt for at have adgang til elnettet. De har kun betalt den såkaldte nettarif af den samlede mængde strøm, som de brugte mere, end deres solcelleanlæg kunne producere. Det betyder, at en solcelleejer hidtil først har betalt for at bruge elnettet, når han samlet set har brugt mere strøm, end hans solcelleanlæg har kunnet producere. Men nu skal solcellerejerne til at betale nettarif af alt den strøm, de bruger.

 

Læs artiklen her

 

Annonce 16