Annonce 1

Solceller og LED sænker energiforbruget på Aalborg Havn

Annonce 15

Siden 2010 har Aalborg Havn nedbragt deres indkøb af el med 42 procent. Det skyldes solceller og LED-lamper. Nu skal havnens restprodukter bioforgasses.

Med en målsætning om at blive en CO2-neutral havn arbejder Aalborg Havn aktivt og løbende på energibesparende tiltag. Et af indsatsområderne i 2015 er belysning, herunder særligt LED, der forventes at halvere havnens elforbrug. Seneste tiltag er netop gennemført i to store lagerhaller, hvor samtlige metalhalogen pærer og neonrør er blevet erstattet med LED-belysning.

– Vi har over en årrække udskiftet belysningen til LED i alle vores køle- og fryserum, og nu er turen så kommet til lagerhaller og udendørsarealer. Vi sparer både strøm og ressourcer i forbindelse med vedligehold, samtidig med vi udleder mindre CO2 – så det giver rigtig god mening for os, siger Lars Due, bygningskonstruktør i Aalborg Havn A/S.

Læs artiklen her

Annonce 16