Annonce 1

Zink-luft-batterier skal lagre energi

Annonce 15

DTU Energi står bag udviklingen af et genopladeligt zink-luft batteri til lagring af store mængder energi.

Hos DTU Energi ser man stort potentiale i stationær opladning i genopladelige zink-luft batterier. Det skriver DTU Energi på sin hjemmeside.

DTU Energi er del af det nye Horisont 2020 EU-projekt “Zinc Air Secondary innovative nanotech based batteries for efficient energy storage” (ZAS), hvor et eliteuniversitet i samarbejde med otte europæiske forskningsinstitutter og industripartnere skal udvikle egnede metal-luft-batterier til hurtig lagring og frigivelse af energi fra vedvarende energikilder som solceller og vindmøller.

Her peger DTU Energi på zink-luft konstellationen som en lovende kandidat, da den allerede anvendes i en ikke-genopladelig udgave i høreapparater. Udfordringen for DTU Energi i forbindelse med ZAS er at gøre batteriet genopladeligt.

Læs artiklen her

Annonce 16