Annonce 1

Udtagelser fra Klima, Energi og Bygningsudvalgs medlemmer

Annonce 15

Vi er nu begyndt at få tilbage svar på vores spørgsmål til samtlige medlemmer fra Klima, Energi og Bygningsudvalgs medlemmer.

Danske Solcelleejere er interesseret i, at høre din holdning til, at det i dag ikke kan betale sig af investere i solceller for private og virksomheder. Der er derimod store tillæg til husstandsmøller, med en tilbage betalingstid på max. 10 år. Solcelleejerenestilbage betalingstider er øget fra 10 år til 20 år.

Følgende udtagelser er modtaget fra:

Villum Christensen
Liberal Alliance

  • Jeg synes, at private selv skal have lov at sætte alle de solceller op de vil for deres egne penge og så afregne med el-selskabet hvad prisen reelt er for lagring. Formentlig 1-2 ører pr Kwatt.
    For mig er fravær af afgifter ikke det samme som tilskud. Man bør kunne være herre i eget hus uden statens indblanding, når man blot ønsker strøm/varme til sin husholdning.

Jacob Lund
Socialdemokratiet

  • Jeg mener dog helt klart, at der skal være en fornuftig investeringer i solceller.

Karl Vogt-Nielsen
Energi-, klima- og miljøpolitisk rådgiver
Sekretariat (EL)

Tak for din mail til Per Clausen EL, som har bedt mig svare.

Når du når frem til en tilbagetalingstid på 20 år, må det være under bestemte forudsætninger, som nok kan diskuteres. Alt afhængig af forudsætninger for egetforbrug m.m. kan fås forskellige resultater – også pænt under de 20 år.

  • Enhedslisten koncentrerer sig på solcelleområdet primært om at få lempet reglerne for fællesanlæg og kommunale anlæg.
  •  Vi ønsker generelt at solcelleområdet fremmes, men desværre har regeringen valgt at gøre det vanskeligt og besværligt og minimere den økonomiske motivation, fordi staten mister indtægter i energiafgifter, når folk selv producerer deres strøm. Derfor ønsker vi en aftale, så de grønne afgifter ikke blokerer for, at solceller igen kan udbredes.

 

 Vi vil opdatere løbende.

Annonce 16