Annonce 1

Venstre dropper SR’s afgiftsfritagelse for elbiler

Annonce 15

KORRIGERET: Vi har ikke pengene til at fortsætte afgiftsfritagelsen for elbiler i 2016, siger den nye skatteminister, Karsten Lauritzen. Han vil sikre en fremtid for elbiler ved at omrokere bilafgifterne

Den tidligere regerings løfter om, at elbiler fortsat vil være 100 procent afgiftsfritaget i 2016, vil ikke blive opfyldt.

»Et af de områder, hvor vi umiddelbart ikke har nye penge, er at fortsætte den nuværende model for afgiftsfritagelse for elbiler. Der er en politisk udfordring, som skal løses,« siger den nye skatteminister Karsten Lauritzen til ing.dk. Han vil bruge sommeren på at overveje, hvad der skal træde i stedet for nulafgiften.

Den tidligere regering lovede allerede i sit regeringsprogram, at den ville lave en ‘provenuneutral reform af afgifterne på personbiler,’ der skulle sikre, at det blev ‘billigere at købe en energirigtig bil.’ Men i april måtte daværende skatteminister Benny Engelbrecht (S) indrømme, at han ikke kunne indfri løftet. I stedet lovede SR-regeringen, at den ville fortsætte afgiftsfritagelsen af elbiler gennem 2016, så salget elbiler ikke gik i stå.

Læs artikel her

Annonce 16