Annonce 1

Obama går massivt ind i klimakampen

Annonce 15

Ifølge Pentagon udgør klimaforandringer en umiddelbar fare for den nationale sikkerhed, lyder det fra præsident Obama.

Tydeligere end nogen tidligere amerikansk præsident har Barack Obama understreget behovet for at bekæmpe klimaændringer, og mandag aften kom præsidenten så med sin store klimaplan, der formentlig vil være hans vigtigste – og mest kontroversielle – bidrag til klimakampen.

I begge sine tiltrædelsestaler har Obama talt om klima, og han har flere gange peget på, at omstillingen til mere ressourceeffektiv produktion er en af nøglerne til at vinde det globale kapløb om konkurrenceevnen.

Vedvarende energi er med andre ord vejen frem, mener præsidenten, og det signal kan da også læses ud af den nye plan. I 2030 skal udslippet af drivhusgasser fra amerikanske kulkraftværker således være reduceret med 32 pct. ifht. 2005 – et strammere mål end de 30 pct., der oprindeligt var lagt op til i et tidligere udkast.

Læs artikel her

Annonce 16