Annonce 1

Elektricitet fra vindmøller, solceller – og kul – stiger

Annonce 15

OECD-lande øger brugen af bæredygtig energi til at producere el. Imidlertid var produktion med kul i 2013 på sit højeste niveau nogensinde. En stigning, der er drevet af ikke-OECD-nationer.

Klimakoppen kan siges at være halvfuld: Mængden af elektricitet fra vindmøller og solceller stiger støt i verdens mest udviklede lande. Men koppen kan også betragtes fra negativt perspektiv, hvor kruset nærmere er halvtomt: Brugen af kul til produktion af el har aldrig været højere end i år 2013.

Dette afslører tal fra det internationale energiagentur (IEA). Data fra 2013 viser, at energi fra bæredygtige kilder overhalede naturgas som den andenstørste producent af elektricitet, og vedvarende energi stod for 22 pct. af den totale elektricitetsproduktion, hvilket svarer til 5.130 TWh.

Læs artikel her

 

Annonce 16