Annonce 1

24 forslag: Elmarkedet skal fremtidssikres

Annonce 15

Energinet.dk har sammen med over 20 energiselskaber, forbrugerorganisationer, myndigheder udarbejdet 24 forsalg til ændringer og nytænkning af elmarkedet.

Nye regler og ændrede mekanismer skal sikre, at vi også fremover har et velfungerende elmarked, der kan bidrage til at sikre danskerne sund konkurrence, innovation og nye produkter samt sikker forsyning af strøm.

Det er anbefalingen, efter at Energinet.dk sammen med en stribe selskaber, interesseorganisationer, forbrugerinteresser, myndigheder mv. i halvandet år har analyseret det nuværende elmarked og kigget fremad mod 2030.

– Et velfungerende marked er en afgørende brik ikke bare for forbrugerne og producenterne, men for at vi samlet set sikrer en omkostningseffektiv grøn omstilling. Og vi har brug for at gentænke markedsdesignet – ikke bare herhjemme, men i hele EU – fordi elsystemet er i gang med en grundlæggende forandring, siger Søren Dupont Kristensen, direktør for Systemudvikling og Elmarked i Energinet.dk

læs artikel her

Annonce 16