Annonce 1

Storbritannien skærer subsidier til vedvarende energi

Annonce 15

Storbritanniens nyvalgte regering har med kort varsel afskaffet en af landets støtteordninger til vedvarende energi. Det ændrer også totaløkonomien for en række eksisterende VE-projekter, der nu må påregne en længere tilbagebetalingstid for investeringerne. Det skaber usikkerhed blandt investorer fremover.

Efter David Camerons valgsejr i maj er den konservative regering over sommeren begyndt at reducere støtten til grøn omstilling af energisystemet, som lovet forud for valget. Det sker blandt andet ved afskaffelse af en støtteordning, hvor vedvarende energikilder blev tildelt certifikater, som undtog dem den såkaldte Climate Change Levy-afgift.

– Energipolitikken justeres altid efter udviklingen. Det ser vi også herhjemme, og det er ikke et problem i sig selv, så længe ændringerne er gennemsigtige og fornuftige. Men hvis man som i UK ændrer ordninger for eksisterende investeringer – det vil i praksis sige med tilbagevirkende kraft – så vil investorer fremover tænke sig om en ekstra gang, før de investerer i et marked, siger Cassia Simons Januario, konsulent i Dansk Energi

Læs artikel her

Annonce 16