Annonce 1

Nye værn mod strømudfald

Annonce 15

Energimarkedet er i forandring, og det vil få konsekvenser for Østdanmark. Det er en af konklusionerne i Energinet.dks rapport Markedsmodel 2.0. Dansk Energi ser rapporten som et godt afsæt for en politisk debat om forsyningssikkerhed.

Når solen ikke skinner, og det ikke blæser, kan borgere og virksomheder i Østdanmark opleve strømudfald efter 2030. Det er en af konklusionerne på Energinet.dks rapport Markedsmodel 2.0, som det statslige selskab offentliggør i dag.

– Jeg synes, det er alvorligt, siger markedsdirektør i Energinet. dk, Søren Dupont Kristensen til Berlingske i dag. Vi har i Energinet.dk en ambition om at have forsyningssikkerhed i den absolutte verdenstop. Og selv om det er rigtigt, at 14 minutter samlet set ikke er meget, tager vi det stadig alvorligt, understreger han over for avisen.

Elmarkedsprisen er i dag så lav, at den ikke kan drive rene markedsinvesteringer i ny kapacitet – herunder presser den også eksisterende anlægs økonomi. Energinet.dk forventer, at den danske kraftværkskapacitet kan blive halveret frem mod 2030, hvilket modsvarer Dansk Energis beregninger for kapaciteten.

Energinet.dk har allerede i 2015 udbudt såkaldte strategiske reserver på Sjælland for at være sikker på at dække eventuelle huller i forsyningen imellem 2016 og 2018. Herudover lancerer Energinet.dk i dag med Markedsmodel 2.0-rapporten en række anbefalinger, der skal tage fat på nogle af problemerne med fremtidens elmarked. Heraf er et af værktøjerne en strategisk reserve på sigt.

Læs artikel her

Annonce 16