Annonce 1

Grøn reform skydes til hjørne

Annonce 15

Energi- og klimaminister udskyder en stor reform af energiafgifter, der skulle fremme den grønne omstilling. Partier og energibranchen advarer om store konsekvenser.

Fra sort til grønt.

I flere år har energibranchen og politikere fra begge fløje i Folketinget utålmodigt presset på for at få omlagt energiafgifterne, så det bliver mere attraktivt at skifte fra kul og olie til vind- og solenergi.

Som ordfører i oppositionen var den nuværende energi- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V), en ivrig fortaler for at få fremskyndet en omfattende og længe ventet analyse af tilskud og afgifter på energiområdet, der skulle bane vejen for en omlægning af det kringlede afgiftssystem.

Men nu er hensigten en anden fra energi- og klimaministeren.

»Mit mål er i denne valgperiode at få en diskussion om det. Jeg tvivler på, at vi inden for en så kort tidsperiode som tre-fire år kan nå at ændre på hele det her skatte- og afgiftssystem på energiområdet«, siger Lars Christian Lilleholt.

Læs artikel her

 

Annonce 16