Annonce 1

Dansk forsyningssikkerhed er i europæisk top

Annonce 15

Ny redegørelse viser, at danskernes forsyning af strøm er stabil og vil være det i årene fremover. Men der er områder, hvor udviklingen skal følges nøje for at bibeholde det høje niveau.

​Danskerne har strøm i stikkontakten i mere end 99,99 procent af tiden, og dermed har borgere og virksomheder en af Europas højeste elforsyningssikkerheder.

Det viser Energinet.dk’s ”Redegørelse for elforsyningssikkerhed 2015”. Dermed opretholdes det høje, stabile niveau, der har været kendetegnende i en længere årrække. Faktisk manglede den gennemsnitlige forbruger i 2014 kun strøm i 15 minutter, og det svarer til strøm i stikkontakten i 99,996 procent af tiden. Det er det højeste niveau i nyere tid.

– Der var ingen storme eller orkaner eller andre hændelser, der forsagede større strømsvigt i 2014, men sådan er alle år jo ikke, og derfor kan det godt se lidt anderledes ud, når vi laver næste års redegørelse – det kan svinge lidt op og ned. Men den generelle tendens er, at vi også i årene fremover har en af de bedste elforsyningssikkerheder, siger Bjarne Brendstrup, afdelingsleder i Systemanalyse i Energinet.dk

Læs artikel her

Annonce 16