Annonce 1

Vigtige grundsten er fundet på Bornholm

Annonce 15

Resultaterne fra projektet EcoGrid har skaffet vigtig viden om, hvordan man får elforbrugere til at bruge strøm, når der er rigeligt, og mindre, når der er lidt. Konference på DTU afrunder fire års forskning.

​Elforbrugerne på Bornholm har leveret vigtige byggesten til fremtidens danske og europæiske elmarked.

Forsknings- og demonstrationsprojektet EcoGrid, der har involveret flere virksomheder, Østkraft, Energinet.dk, støtte fra EU og ikke mindst cirka 2000 bornholmske elforbrugere, viser, at det er muligt at aktivere borgerne og få dem til at bruge el, når der er rigeligt og stor produktion, og mindre, når det eksempelvis er vindstille.

– Fleksibelt forbrug er en vigtig byggesten i fremtidens elsystem. Vi får meget mere svingende elproduktion fra vindmøller, solceller osv., og EcoGrid har lært os alle en masse om, hvordan elforbrugerne reagerer. Både hvad der får folk til at reagere på signalerne fra elmarkedet, og også hvad der ikke hjælper. Begge dele er meget nyttig viden, siger Inger Pihl Byriel, afdelingsleder i Energinet.dk’s afdeling for Forskning og Udvikling.

Resultaterne fra EcoGrid-projektet blev tirsdag 15. september lanceret på en konference med 160 deltagere på DTU i København.

Læs artikel her

Annonce 16