Annonce 1

Gentag ikke fejlen med havmøllerne på solcelleområdet

Annonce 15

Efter at udbud af primært havmøller har ført til uhørt høje priser for el forbrugernes PSO-betalinger – og dermed en unødvendig modstand mod vedvarende energi – overvejer regeringen nu at overføre de dårlige erfaringer til solceller.

Nemlig med et pilot-solcelleudbud i 2016.

Hvis det gennemføres som udbuddet af havmøller med enkelte udbudsrunder og med betingelser, der udelukker de fleste potentielle investorer, vil det for det første resultere i alt for dyre projekter. Og for det andet vil projekterne blive gennemført af større investorer, der ikke har interesse i de lokalområder, hvor solcellerne skal placeres. Investorerne kan også at forlange en unødvendigt høj pris for strømmen.

I stedet bør indføres regler, der giver mulighed for, at almindelige mennesker kan investere lidt af deres opsparing i et solcelleanlæg på eget hus eller i egen have, samt mulighed for at boligselskaber kan opsætte solcelleanlæg på egne bygninger til gavn for beboerne, og mulighed for at øvrige interesserede kan deltage i solcellelaug.

Læs artikel her

Annonce 16