Annonce 1

Nyt bornholmer-eksperiment: Køb din strøm i en pakkeløsning

Annonce 15

Ecogrid-projektet 2.0 indtager Bornholm til nyt demonstrationsprojekt. Elkunderne skal lade kommercielle aktører styre deres forbrug som en del af forskellige pakkeløsninger.

Mobilkunder har i mange år kunne til- og fravælge et bredt udvalg af tjenester efter behov. Den mulighed skal elforbrugere have i fremtiden, men som udgangspunkt først på Bornholm.

Projekt Ecogrid 2.0 skal teste, hvordan det fungerer, når kommercielle aktører og elkunder indgår en kontrakt, hvori private virksomheder for et årligt beløb overtager ansvaret for at øge fleksibiliteten i den enkelte husstands elforbrug samt tilbyder en række tilhørende ydelser.

De kommercielle aktører konkurrerer om at levere de mest attraktive abonnementer, men der er ikke mulighed for at vælge 12 GB data eller musiktjeneste til.

Virksomheder kæmper i stedet om kvalitet på forskellige ydelser som eksempelvis reducering af elregning ved at udnytte perioder, hvor elektricitet er billigst, service i forhold til elbiler, rabat på udskiftning af varmepumpe eller gratis energirådgivning.

»Det er det første forsøg af sin slags. Derfor skal vi gennem demonstrationen finde ud af, hvilke pakkeløsninger som kan være attraktive for elforbrugere. Ligesom konkurrerende mobilselskaber kan serviceudbydere på elmarkedet føre en lignende konkurrence på abonnementer,« pointerer Jørgen Christensen forskningsdirektør i Dansk Energi, der er projekleder på Ecogrid 2.0.

Kilde: ingeniøren
Læs artiklen her

Annonce 16