Annonce 1

Tænketank: Det bliver dyrere og dyrere at spare på energien

Annonce 15

Tænketanken Grøn Energi har beregnet, at det bliver én milliard kroner dyrere end beregnet at spare 12,2 PJ i 2020. Mellemhandlere presser priserne i vejret, vurderer miljøorganisation

Udgifterne til at sikre, at danske forbrugere og virksomheder sparer på energien, stiger og stiger. Det gør spareindsatsen omkring en milliard kr. dyrere i 2020 end forudsat i Energiaftalen fra 2012, viser en beregning fra Dansk Fjernvarmes tænketank, Grøn Energi.

Ifølge Energistyrelsens notat fra 2012 skulle det koste 12,3 mia. kr. at realisere en energibesparelse på 12,2 PJ. Nu bliver prisen i stedet 13,2 mia. kr.

Tallene er fremkommet ved, at Grøn Energi har fremskrevet de seneste års indrapporterede kWh-priser på besparelser fra energiselskaberne, som har til opgave at lokalisere og realisere besparelserne og til gengæld får dækket deres omkostninger hertil via et særligt gebyr på energiregningen.

Grøn Energi har også beregnet, at hvis prisen på 12,3 mia. kr. skal holdes, så skal man i stedet nedsætte sparemålet fra 12,2 til 9,7 PJ.

Fordyrelsen bunder ifølge elselskaberne – som har den største spareforpligtigelse – i, at de lettilgængelige energibesparelser allerede er høstet, og at det nu kræver større ekspertise og flere penge at høste de ønskede besparelser:

Kilde: Ingeniøren
Læs artiklen her

Annonce 16