Annonce 1

IEA: Halvdelen af nye kraftværker i 2014 kører på vedvarende energi

Annonce 15

Fra PV-TECH

Det Internationale Energi Agentur har indvarslet begyndelsen på en global omlægning til kulstoffattige energikilder, men gentog tidligere opfordringer til dristigere foranstaltninger på de verserende Paris klimaforhandlingerne.

I sin årlige ‘World Energy Outlook “rapport offentliggjort i d. 10. november 2015, afslørede IEA “, at “i 2014 vedvarende energi tegnede sig for næsten halvdelen af ​​ny el produktionskapacitet bygget i verden og er nu blevet den næststørste producent af elektricitet, efter kul.

Det fik agenturet til at erklære de “umiskendelige tegn”, på at energi overgangen nu er i gang, så citerer de egne fremskrivninger, der, baseret på forsigtige skøn, vil vedvarende energi erstatte kul som den største kilde til el produktion fra de tidlige 2030’erne. Det forudsiger vedvarende-baserede generation vil nå op på 50% i EU i 2040, ca. 30% i Kina og Japan, og over 25% i USA og Indien.

Læs artiklen her

Annonce 16