Annonce 1

Forskere: Ler er nøglen til hårdføre batterier

Annonce 15

Fra ingeniøren

Bentonit-ler kan blive en kerneingrediens i batterier, der skal klare temperaturer på over 120 grader.

Med en lerbaseret elektrolyt har amerikanske forskere lavet et lithium-ion-batteri, der er robust nok til at virke ved 120 grader C. Det hårdføre batteri kan have en fremtid i rumindustrien og i militære sammenhænge, mener holdet, der har offentliggjort deres resultater i tidsskriftet ACS Applied Materials and Interfaces.»Der er mange felter, der har behov for energilagring, som der skal virke under ekstreme forhold, og der er brug for innovation inden for materialer – særligt elektrolytter – hvis operationsvinduet skal udvides,« forklarer kemiker Pulickel Ajayan, der sammen med kolleger fra Rice og Wayne State University står bag den nye forskning.

Læs artiklen her

Annonce 16