Annonce 1

Besparelser på EUDP er kortsigtede

Annonce 15

Fra Dansk Energi

Dansk energieksport er en solstrålehistorie. Derfor er det kortsigtet at halvere støtteprogrammet for udvikling af ny energiteknologi, EUDP. Dansk Energi frygter ikke for de umiddelbare eksportkonsekvenser af besparelserne, men for, at Danmark ikke kan udnytte den danske energisektors fulde potentiale. Det siger Lars Aagaard, der er administrerende direktør i Dansk Energi, i et større interview med Morgenavisen Jyllands-Posten.

Sidste år eksporterede Danmark energiteknologi for flere penge end nogensinde før. En ny evaluering fra Energistyrelsen viser, at de private og offentlige investeringer i forskning, udvikling og demonstration, som EUDP er en vigtig del af årsagen til fremskridtet i dansk eksport af grøn energiteknologi. Derfor stiller Lars Aagaard sig også uforstående over for regeringens prioritering på området, som handler om, at regeringen vil reducere bevillingen fra 385 mio. kroner i 2015 til 52,7 mio. kroner i 2016.

Læs artiklen her

Annonce 16