Annonce 1

Roadmap: Transporten kan realistisk skære 35 procent CO² over 15 år

Annonce 15

Fra Dansk Energi

I dag lancerede repræsentanter fra en samlet dansk transportbranche analysearbejdet Grøn Roadmap 2030, der viser vejen for en bæredygtig omstilling af vejtransporten. Analysen viser, hvordan transportsektoren kan reducere 35-40 procent af den samlede CO2-udledning over 15 år – og at det vil være samfundsøkonomisk relativt billigt.

Energifonden, Ea Energianalyse og repræsentanter for en række danske transportorganisationer var i dag samlet i Energiens Hus for at lancere den endelige analyse, Grøn Roadmap 2030. Transportministeriet tog i sommeren 2013 initiativ til en lignende roadmap-rapport, men arbejdet trak ud og i oktober i år besluttede regeringen at skrinlægge arbejdet. Dermed udgør dagens lancering branchens bud på, hvordan transportsektoren kan bidrage til Danmarks klimareduktion frem mod 2030.

– Vi har ikke en konkret målsætning for transporten i dag, men hvis vi skal nå vores EU-målsætning, bliver det ikke uden at transporten holder for. Nu giver en samlet sektor vores indstilling til, hvordan vi kan feje for egen dør og levere vores del af de samlede CO2-reduktioner fremover, sagde Anne Grete Holmsgaard, bestyrelsesformand for Energifonden.

Læs artiklen her

Annonce 16