Annonce 1

Tricky vej mod EU-mål om 27 procent VE i 2030

Annonce 15

Fra dansk Energi

Embedsmænd i EU-Kommissionen arbejder i disse uger og måneder på højtryk for at udvikle bud på, hvordan EU-landenes udbygning med vedvarende energi kan fortsætte efter 2020.

– Det er tricky, siger en kilde i EU-Kommissionen under et oplæg i Bruxelles for Foreningen af Energi- og Miljøjournalister.

Frem til 2020 har de 28 medlemslande hver sit mål under et samlet mål om, at 20 procent af energiforbruget skal være dækket af grøn energi. Mens eksempelvis Sverige og Danmark ligger lunt i forhold til at nå landemålet, kniber det mere andre steder – ikke mindst i Storbritannien og Holland.

For det efterfølgende årti har stats- og regeringscheferne vedtaget, at EU som minimum skal nå op på 27 procent vedvarende energi. Målet er ikke delt op, så det bliver op til EU-Kommissionen at designe et system, der kan sikre udbygningen.

Læs artiklen her

Annonce 16