Annonce 1

Ny teknologi skal afsløre skrammelsolceller

Annonce 15

Fra Ingeniøren

Det danske firma EmaZys har fået 5,4 millioner kroner til udvikling af en teknologi, som kan afsløre ellers usynlige fejl i solcelleanlæg.

Et nyt marked for reparation af solceller er opstået i kølvandet på det store boom af solcelleanlæg i årene 2011-2012. For i takt med at solcellerne ældes, opstår der skavanker, der skal findes og repareres. Energistyrelsen har derfor tildelt det danske firma EmaZys 5,4 millioner kroner af EUDP-midlerne (Energiteknologisk udvikling og demonstrationsprogram), for at Danmark kan få del i det voksende marked. Midlerne går til at udvikle en teknologi, der skal finde hidtil ‘usynlige’ brister.

»Vi vil kunne gennemskue komplicerede fejl gennem det her projekt – nemlig potentiale-induceret nedbrydning af solceller, microcracks og andre komplekse typer af nedbrydning,« uddyber grundlægger af EmaZys Anders Rand Andersen og tilføjer.

Læs artiklen her

Annonce 16