Annonce 1

Avanceret måler afslører solcellers produktivitet i al slags vejr

Annonce 15

Fra Ingeniøren

Et forskningshold på DTU Fotonik har opstillet en vejrmålestation, der detaljeret kan følge, hvordan vejret påvirker solcellers effekt. De indsamlede data skal med tiden skabe et virtuelt rum, der viser solcellers effektivitet et hvilket som helst sted på kloden og på en hvilken som helst årstid.

Oven på taget af DTU Fotonik ved Risø står et sært metalstativ med hvide måleapparater i alle hjørner. Konstruktionen skaber et overblik over solenergien nu og her ved at indfange den præcise energi fra Solens direkte og indirekte indstråling og samtidig holde øje med temperatur samt nedbør. På en muddermark i nærheden indsamler en række solcellepaneler en mængde energi.

Læs artiklen her

Annonce 16