Annonce 1

Små batterianlæg vil tilplastre danske tage med solceller

Annonce 15

Fra Ingeniøren:

Om få år kan batterianlæg i kombination med solceller blive en rigtig god forretning for private, viser analyse. Ifølge en energiprofessor er det ‘et skræk­scenarie’.

En gåtur i et dansk villakvarter kan snart blive den rene solstråle­historie: I 2040 vil hvert fjerde hus få strøm fra solceller på taget og have mulighed for at gemme strømmen i et batterianlæg, forudser det statslige Energinet.dk i en ny analyse.

Prisen på husstandsbatterier og solceller forventes nemlig at falde så meget fra 2020, at udbygningen med den slags kombi-­anlæg vil eksplodere frem mod 2040, hvis de aktuelle afgifter og tilskud opretholdes.

Analysen bygger på en screening af den globale markedsudvikling på batteri- og solcelleområdet. Energi­net.dk anslår, at vi i Danmark allerede i 2025 vil have cirka 2,4 GW solceller, hvoraf ca. 20 procent vil være forsynet med batterianlæg

Læs artiklen her

Annonce 16