Annonce 1

Leder: Lad os omfavne solcellerne kærligt, men klogt

Annonce 15

Fra Ingeniøren:

Solceller er i resten af verden en af de seneste års mest markante, grønne succeshistorier. Priserne på panelerne bare rasler ned, og analytikerne står i kø for at forudsige fortsatte prisfald, der vil gøre konvertering af fotonernes energi til den billigste produktion af elektricitet overhovedet.

Herhjemme er solceller derimod en lidelseshistorie, præget af gold rush, politiske næser og en smadret og frustreret branche. Det skyldes ikke, at vi har svært ved at bruge solstrømmen. Den udgør ofte et perfekt match til vores vindmøller.

Men solcellerne har fået en stedmoderlig behandling i Danmark. Først fik de en nettomåler-ordning, hvor ejernes målere fik lov til at løbe baglæns. Det betød, at de slap for alle afgifter og tariffer, som udgør langt hovedparten af elregningerne, og solceller bredte sig på landets hustage.

Læs artiklen her

Annonce 16