Annonce 1

Miljøorganisation: Fjern det indirekte krav om solceller på nye bygninger

Annonce 15

Fra Ingeniøren:

Det Økologiske Råd har analyseret 2020-bygningsreglementets indirekte krav om solceller på alle bygninger og anbefaler at droppe kravet. Konsekvensen er, at bygningerne får lov at bruge mere energi.

Nedsæt energikravene for bygninger i et kommende 2020-bygningsreglement, og drop helt eller delvist muligheden for at modregne el fra for eksempel solceller på bygningen. Der skal indregnes 900 Wp solceller, pr. 6 m2 beboelse.

Det er anbefalingen fra miljøorganisationen Det Økologiske Råd, som med støtte fra Grundejernes Investeringsfond i en ny analyse har set på fordele og ulemper i den frivillige bygningsklasse 2020, der forventes ophøjet til lov.

I 2020-klassen er energikravene så skrappe, at husene kun kan opfylde dem, hvis strøm fra solceller eller anden vedvarende energi indregnes i den såkaldte energiramme. En problematik, Ingeniøren også tidligere har behandlet.

Læs artiklen her

Annonce 16