Annonce 1

Fremtiden ligger i oplagring af energi

Annonce 15

Fra Jyllands Posten:

Traditionelle energikilder som olie, kul og gas må forberede sig på at blive overhalet. Teknologiudviklingen inden for vedvarende energi suser af sted, og store spillere som Tesla, Apple og Panasonic er alle i gang med at udvikle superbatterier.

Kloden er ét stort energilager, som mennesket har benyttet, siden vi puttede det første blad i munden og tændte det første bål. De store mængder af fossile brændstoffer i undergrunden fik vi for alvor mulighed for at anvende, da tyskeren Nikolaus Otto opfandt benzinmotoren i 1876.

Men lagrene af kul, olie og naturgas svinder samtidig med, at det globale energiforbrug stiger, så behovet for andre energikilder bliver stadig mere presserende. Det er da heller ikke nyt at udvinde energi fra vand, vind og sol. Den store udfordring ligger i at oplagre energien, så den kan bruges, når der er behov – uanset om solen skinner, vinden blæser eller energien skal følge med ved transport i bil, skib eller fly.

Læs artiklen her

Annonce 16