Annonce 1

Ny forsinkelse: Danskerne venter stadig på det fleksible elforbrug

Annonce 15

Fra Ingeniøren

1. april skulle det have være muligt for danskerne at betale mindre for strømmen om natten. Det kommer ikke til at ske, lyder det nu fra Energistyrelsen, som har svært ved at få solcellerne ind i systemet.

Energistyrelsen aner ikke, hvordan den skal håndtere det såkaldt fleksible elforbrug for de private solcelleejerne, der både sælger og køber strøm. Derfor venter styrelsen med at implementere det fleksible elforbrug, der skulle have været klar den 1. april.

Energistyrelsen kan ikke sige, hvor længe implementeringen er udskudt, men forsikrer, at det vil ske ‘inden årets udløb’.

»Det er først og fremmest ærgerligt for kunderne, at myndighederne nu udskyder den afregningsmodel, der kan give dem mulighed for langt mere aktivt at tage del i elmarkedet,« siger afdelingsleder i Dansk Energi Filip Marott Sundram.

Læs artiklen her

Annonce 16