Annonce 1

Dansk soltårn giver en grøn og bæredygtig produktion af 15.000 tons grøntsager årligt

Annonce 15

Fra Aalborg CSP

Den nordjyske virksomhed Aalborg CSP har med opførelsen af det 127 meter høje soltårn nået en vigtig milepæl i forbindelse med byggeriet af verdens første integreret energisystem baseret på koncentreret solenergi. Solenergi systemet i det sydlige Australien muliggøre en grøn og bæredygtig produktion af 15.000.000 kg grøntsager årligt.

Soltårn(© CSP Aalborg)

Det 127 meter høje soltårn er centrum for 51.500 m2 spejle, der reflekterer solens stråler mod tårnet. (© CSP Aalborg)

 Det 127 meter høje soltårn, der består af i alt 9 sektioner blev samlet på bare ti uger. Den øverste del, hvor receivermodtageren er placeret vejer alene 234 tons, hvilket har fordret nøje beregninger, da løfte og monteringsprocessen er en af de mest omfattende, der nogensinde er udført i Australien.

Aalborg CSP påbegyndte installationen af mere end 23.000 spejle i slutningen af september 2015 og færdiggjorde installationen af 51.500 m2 spejlfelt i starten af december, hvorefter opførelsen af det 127 meter høje soltårn blev indledt. Det sidste af ni sektioner blev opført og monteret i slutningen af februar 2016. I løbet af foråret vil systemets forskellige delelementer blive testet for derefter at blive koblet sammen og sat i drift i det andet halvår af 2016.

Læs artiklen her

Annonce 16